Werkwijze van ieder interieurproject in zes heldere fases

Ieder bedrijf of organisatie is uniek! Elk interieurproject is daarom maatwerk en voor het beste overzicht en resultaat, houden wij onze zes fases werkwijze aan. Hieronder staan deze zes fases beschreven.

 

KENNISMAKING - Hoe zit de vork in de steel

KENNISMAKING

Hoe zit de vork in de steel

Wij starten altijd met een kennismaking met onze (potentiële) klant. Tijdens dit gesprek vertellen wij wie we zijn, wat we graag doen en waarom we dit doen. De klant vertelt op haar beurt vervolgens over de organisatie of onderneming en over de wensen die ze heeft met betrekking tot onze dienstverlening.

BRAINSTORMSESSIE - Samen sparren over de opdracht

BRAINSTORMSESSIE

Samen sparren over de opdracht

De tweede stap binnen onze werkwijze is het brainstormen met de klant. Tijdens deze sessie sparren we met de klant over de mogelijkheden en maken we het globale plan van aanpak inzichtelijk. Daarnaast worden de wensen van de opdrachtgever tot en met de oplevering van het project vastgelegd.

SCHETSONTWERP - De eerste concept-uitwerking

SCHETSONTWERP

De eerste concept-uitwerking

Voor ons is dit altijd een mooie maar spannende stap. Tijdens het schetsontwerp maken we namelijk een eerste vertaling van de wensen en ideeën van de klant naar een concrete conceptuitwerking. Dit doen we door bijvoorbeeld een vlekkenplan en een moodboard te creëren.

VOORLOPIG ONTWERP - Een concreet voorstel

VOORLOPIG ONTWERP

Een concreet voorstel

Als de plannen uit de schetsontwerp-fase zijn goedgekeurd door de klant, werken we deze verder uit door middel van 2d- en 3d-visualisaties. Het resultaat is een ruimtelijk voorstel. Daarnaast doen we een voorstel voor de materialen en kleuren en maken we een kostenraming om te toetsen of het plan binnen het budget past.

DEFINITIEF ONTWERP - Een gedetailleerd ontwerp

DEFINITIEF ONTWERP

Een gedetailleerd ontwerp

Wanneer het voorlopige ontwerp volledig is goedgekeurd door de klant, starten we met het definitieve ontwerp. In deze fase wordt het ontwerp tot in detail uitgewerkt en gepresenteerd aan de hand van visualisaties en een document. Ook bij deze fase wordt opnieuw getoetst of alles binnen het budget valt.

UITVOERINGSFASE - Voor een succesvol eindresultaat

UITVOERINGSFASE

Voor een succesvol eindresultaat

In de laatste fase van het project, zorgen wij er voor dat alle partijen die betrokken zijn bij de uitvoering weten wat ze moeten doen. Hiervoor leveren we de planningen en de uitvoeringstekeningen aan en checken we of de werkzaamheden stroken met de ontwerpen. We zorgen er dus voor dat het budget en de planning bewaakt wordt.

Contact

Afspreken met het team van Buss Ontwerp & inrichting

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen over onze dienstverlening ? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag over onze werkwijze en mogelijkheden.

Albert Harkemaweg 70
9831 TA Aduard