Thuiswerkplek
inrichten

Thuiswerken: Een goede thuiswerkplek

Een goede thuiswerkplek bestaat vaak uit meubels die niet standaard in huis te vinden zijn. Om bij te dragen aan de gezondheid van werknemers is het daarom belangrijk om een goede thuiswerkplek te faciliteren. Daarbij zijn een aantal onderdelen van essentieel belang.

 

Ergonomische bureaustoel voor thuiswerken

Een ergonomische bureaustoel is de basis van een goede thuiswerkplek. Deze stoel zorgt voor een dynamische zithouding om wisselende houdingen te stimuleren en rug- en andere klachten te voorkomen.

 

Ergonomische bureaustoel voor thuiswerken

Veiligheid op de thuiswerkplek

Opladers, kabels van monitoren en de printer slingeren op de thuiswerkplek nog weleens rond. Dit kan gevaarlijk zijn. Zeker als de kabels in de weg liggen en er kinderen rondlopen. Daarom is het belangrijk om dit netjes weg te werken met houders en kabelslangen.

 

Thuiswerken met veiligheid

Zit-sta bureau op de thuiswerkplek

Een statische houding moet zoveel mogelijk voorkomen worden. Met een zit-sta bureau kan de werkhouding worden afgewisseld. Regelmatig even staan voorkomt fysieke klachten en verbetert het concentratievermogen.

 

Zit-sta bureau voor thuiswerken

Monitorarm voor de thuiswerkplek

Eindeloos naar beneden kijken op de monitor of laptop is schadelijk voor de nek. Daarom is het belangrijk dat het scherm op de juiste hoogte wordt ingesteld. Dit kan met een laptophouder of monitorarm.

 

Monitorarm voor thuiswerken

In hoogte verstelbaar bureau voor de thuiswerkplek

Om een goede houding aan te kunnen nemen, is het belangrijk dat het bureau op de juiste hoogte staat ingesteld. Keukentafels en simpele bureaus kunnen dit vaak niet. Dit veroorzaakt op de lange termijn fysieke klachten. Een in hoogte verstelbaar bureau kan precies op de juiste hoogte worden ingesteld.

 

In hoogte verstelbaar bureau voor thuiswerken

Thuiswerken faciliteren

Om het thuiswerken gezond en comfortabel te maken, biedt Buss scherp geprijsde complete thuiswerkplekken aan, gratis bij de werknemer thuis afgeleverd.

Thuiswerken faciliteren

Download onze brochure "Hybride werken"

Hybride werken is tegenwoordig heel normaal. Je werkt gedeeltelijk thuis en op kantoor. Download hier onze gratis brochure om meer te weten te komen over Het Nieuwe Werken.