System U Bench zit 1

Projectinrichting voor een productieve werkomgeving

Een fijne en productieve werkomgeving. Dat is toch wat je je medewerkers wilt bieden? De werkplek draagt niet alleen bij aan productiviteit, maar is ook een belangrijke factor voor de sfeer op kantoor. De inrichting is het visitekaartje van je bedrijf en bepaalt de indruk die je klanten en potentiële medewerkers geeft. Daarom is het zo belangrijk om de waarde van een goede inrichting te zien.

Inhoudsopgave

Wat is projectinrichting?

Projectinrichting omvat alles wat te maken heeft met de zakelijke inrichting van kantoren, bedrijfspanden, horecagelegenheden of bijvoorbeeld overheidsinstellingen. Het is een verzamelnaam voor interieurprojecten. Het is het professioneel inrichten van ruimtes.

De expert die de inrichting uitvoert is een projectinrichter. Dit is één inrichter of een team van experts die het ontwerp en de uitvoering van de projectinrichting verzorgen. Het doel van projectinrichting is altijd om een toevoeging van waarde aan het pand te leveren. Dit kan gaan over duurzame oplossingen of ergonomische oplossingen.

Projectinrichting voor verschillende sectoren

Projectinrichting kan in verschillende sectoren worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van kantoren, bedrijfspanden, restaurants, sportclubs, winkels, ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen en overheidsinstellingen.

Sommige projectinrichters richten zich uitsluitend op de inrichting van een van de sectoren. De projectinrichters van Buss kunnen de inrichting voor alle sectoren verzorgen.

Wil je meer weten over kantoorinrichting? Lees dan dit blogartikel!
Ontwerpstudio_projectinrichting_Buss_ontwerp_inrichting

Wat doet een projectinrichter?

Een projectinrichter denkt niet alleen na over waar de meubels moeten komen. Er zijn nog veel meer factoren waar een projectinrichter rekening mee moet houden. Dit verschilt per project. De omvang van het project is daarbij ook een bepalende factor. Het inrichten van een kantoorruimte omvat minder dan het inrichten van een complete school. Een projectinrichter houdt bij het ontwerpen van de ruimtes rekening met verschillende factoren:

Meubels
De meubels bepalen voor een groot deel de sfeer. Zo wordt er niet alleen nagedacht over welke meubels er geplaatst worden en waar, maar wordt er ook rekening gehouden met de gebruiksintensiteit. Bijvoorbeeld de banken in een wachtkamer. Deze worden veelvuldig gebruikt en dus moeten er stoffen worden gebruikt die deze gebruiksintensiteit aankunnen.

Vloeren, wanden en plafonds
Bij het ontwerpen van de inrichting wordt nagedacht over de soort vloer, de kleuren op de wanden en de plafonds. In de ene ruimte past het beter om gebruik te maken van zachte vloerbedekking, terwijl in de andere ruimte een vinylvloer veel praktischer is.

Akoestiek
Akoestiek is een van de belangrijkste onderdelen bij het ontwerpen van de inrichting. De meubels, vloeren, wanden en plafonds bepalen voor een groot deel hoe de akoestiek in de ruimte is. Er kunnen speciale akoestische oplossingen worden gebruikt om de akoestiek te verbeteren.

Verlichting
Verlichting is niet simpelweg het toevoegen van een lampje hier en daar. Bij het ontwerpen van de inrichting wordt er per ruimte een lichtplan gemaakt waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen de basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Onderhoud
Ruimtes die veelvuldig gebruikt worden, hebben ook meer onderhoud en schoonmaakwerk nodig. Bij het ontwerpen van de ruimte wordt rekening gehouden met het gebruik van de ruimte en de onderhoudsvriendelijkheid van de meubels, de stoffen en de vloerbedekking.

Interieurbouw

Een projectinrichter hoeft niet alleen gebruik te maken van standaard meubels en interieurstukken. Projectinrichters met een interieurbouwafdeling kunnen interieurstukken bouwen. Hierbij kan het gaan over de bouw van onder andere receptiebalies, pantry’s, tafelbladen, kasten en banken. Zo krijg je een volledig op maat gemaakt interieur dat helemaal past bij de huisstijl en uitstraling van jouw bedrijf. De projectinrichters van Buss beschikken over een eigen interieurbouwafdeling. Kijk [hier] voor meer informatie.

Duurzame projectinrichting

Een projectinrichter kun je inschakelen op het moment dat je toe bent aan een nieuwe inrichting, maar dat hoeft niet de enige reden te zijn. Het kan ook zijn dat je met je bedrijf wilt verduurzamen, de ecologische footprint wilt verkleinen. Dit kun je doen door verschillende processen binnen het bedrijf te verduurzamen, maar vergeet ook de inrichting niet. Er zijn verschillende manieren om de projectinrichting te verduurzamen. Zo kun je samenwerken met een projectinrichter die MVO hoog in het vaandel heeft en alleen samenwerkt met bedrijven en fabrikanten die dat ook hebben.

Ook kunnen meubels gemaakt worden van gerecyclede materialen of bestaande meubels kunnen hergebruikt worden in de nieuwe inrichting.

Ben jij op zoek naar een complete en duurzame projectinrichter?

Het team van BUSS staat voor je klaar voor ontwerp en realisatie! Kijk op de pagina projectinrichting voor meer informatie en een selectie van onze recent afgeronde projecten.

Recente berichten

Contact

Volg ons: