Opdrachtgever

Gereformeerde Scholen Groep Groningen

Opdracht

Interieurontwerp en inrichting schoolgebouw voortgezet onderwijs

Locatie

Drachten

Oppervlakte

800 m²

Typologie

Schoolgebouw

Progamma

Leerpleinen, kantine, personeelskamer


Ontwerp & inrichting
Diverse ruimtes Gomarus College Drachten

Previous
Next

Interieurontwerp en inrichting schoolgebouw voortgezet onderwijs

In Drachten heeft Buss Ontwerp en inrichting het interieur van het splinternieuwe schoolgebouw van het Gomarus College ontworpen en ingericht volgens het ‘nieuwe leren’ concept. Het gaat hier om de inrichting van de kantine, 2 OLC’s (leerpleinen), de personeelsruimte en het buitenplein.

Het nieuwe gebouw van het Gomarus College heeft in de eerste helft van 2019, onder begeleiding van onderwijsminister Arie Slob, haar deuren geopend en is sindsdien operationeel voor de ruim 300 leerlingen van de school.

Architectuur en interieurontwerp vullen elkaar naadloos aan.
Het gebouw is ontworpen door Gert Jan Samsom van BDG Architecten uit Zwolle. Het werd een open ontwerp waarin veel gebruik is gemaakt van glas, licht en ronde vormen. Het team van Buss ontwerp & inrichting nam de inrichting van de kantine, de leerpleinen, de personeelsruimte en het buitenplein voor haar rekening en vond bij een aantal leveranciers het perfect passende meubilair voor de gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes van het gebouw, in de huisstijlkleuren van de school.

In opdracht van Gereformeerde Scholen Groep heeft Buss Ontwerp en inrichting genoemde ruimtes mogen ontwerpen en inrichten. Het interieurontwerp, in samenwerking met Sharon Nijboer van YDSM, heeft een speels en natuurlijk karakter meegekregen. Zo zijn er plekken op de open leercentra gecreëerd waar leerlingen zich gemakkelijk kunnen terugtrekken om ongestoord aan opdrachten te kunnen werken. Dit kunnen we ook weer terugvinden in de kantine en de docentenruimte. Ook het ‘nieuwe werken’, met zit- en sta werkplekken is meegenomen in het hele concept. De maatwerk ruimtedelers zijn van eigen ontwerp en makelij in onze meubelfabriek.

Met de slogan “Leren voor je Leven” heeft het Gomarus College een duidelijk doel voor ogen: leerlingen bereiden zich op deze school voor op een plek in de maatschappij.
Er is hierbij veel aandacht voor positief sociaal gedrag op onder andere de speciaal daarvoor gerealiseerde werkpleinen, ook wel leerpleinen genoemd. Zo nodigen bijvoorbeeld de ronde vormen van de tafels op de foto’s uit tot contact.

We kijken met veel genoegen terug op de fijne samenwerking met alle betrokken partijen en onze bijdrage aan het mooie resultaat van deze huisvesting!

Download onze brochure "Hybride werken"

Hybride werken is tegenwoordig heel normaal. Je werkt gedeeltelijk thuis en op kantoor. Download hier onze gratis brochure om meer te weten te komen over Het Nieuwe Werken.