Schoolinrichting

Er zijn weinig ruimtes zo divers als die van een school. Inrichting is daarom van groot belang om functionaliteit en ontwerp samen te laten komen. Bij Buss hebben we expertise op het gebied van schoolinrichting voor basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten.

Of je nu een nieuwe inrichting voor het klaslokaal, de kantine, het leerplein of de multifunctionele ruimte zoekt; wij kunnen jou ondersteunen bij de inrichting van scholen. Weten hoe? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over schoolinrichting.

Verzorging van alle soorten schoolinrichting

Scholen bieden ruimtes waar veel mensen tegelijk moeten bewegen, waar rust moet zijn om te leren, waar ontspannen kan worden en waar wordt samengewerkt. Dit maakt de schoolinrichting altijd een grote uitdaging. Gelukkig hebben wij al 25 jaar ervaring in het vak en hebben we uiteenlopende ruimtes in diverse scholen mogen inrichten.

inrichting scholen CBS de Wegwijzer

Klaslokaal inrichten

Bij een klaslokaal inrichten is het belangrijk dat er goed nagedacht wordt over de indeling. Leerlingen moeten kunnen samenwerken, geconcentreerd kunnen werken of goed zicht hebben op het digibord.

Dit is niet alleen belangrijk op basisscholen, maar ook op middelbare- en hogescholen. Door aandacht te geven aan een functionele en prettige inrichting van lokalen zullen leerlingen in de klas aandacht hebben bij het leren.

Inrichting schoolkantine

De kantine is een plek waar veel mensen tegelijk samenkomen. Bij een schoolkantine inrichting is het dan ook de uitdaging om plekken te creëren om te bewegen, zitten, eten en drinken.

Vaak zijn dit grote, open ruimtes met veel rumoer, maar met het diverse aanbod van onze akoestische oplossingen kunnen we geluidsoverlast beperken.

Studieruimtes en leerlingenzitjes

Een fijne, rustige plek om samen te werken of alleen te studeren is natuurlijk enorm belangrijk. Wij bieden alles wat nodig is voor de inrichting van leerpleinen en studieruimtes.

Onze variatie aan akoestische oplossingen biedt de uitkomst voor docenten en studenten om in alle concentratie te kunnen leren en werken.

Inrichting van loungeruimtes

Wil jij een betere inrichting van een loungeplek waar leerlingen of studenten kunnen ontspannen? Ons assortiment biedt verschillende meubels zoals heerlijke loungestoelen om optimaal tot rust te komen.

Door de toenemende vraag naar multifunctionele ruimtes is het belangrijk dat er ook oog is voor voldoende rustplekken.

Functionele lerarenkamers

Ook leraren komen op scholen samen om te werken, overleggen en te eten. Dit maakt de lerarenkamer een veelzijdige ruimte met verschillend meubilair.

Voor een optimale inrichting hiervan is daarom een goed ontwerp essentieel. Dit ontwerp werken we graag samen met jou uit.

Steeds meer oog voor een multifunctionele inrichting

We zien over de hele linie dat het onderwijs evolueert, zowel binnen het basis- en voortgezet onderwijs als hogescholen en universiteiten.

Onderwijsvormen veranderen van traditioneel, klassikaal onderwijs naar flexibel onderwijs met meer verschillende lesvormen, meer projectmatig werken en leren op een manier zoals de leerling / student dat het prettigst vindt. Dit vraagt om een multifunctionele schoolinrichting.

Lesgeven verschuift naar een mix van doceren en coachen. Digitalisering is vanzelfsprekend geworden en ook gezondheidsmanagement zoals staand lesgeven, een gezond aanbod in de kantine en bewegen heeft zijn intrede gedaan.

klaslokaal inrichten scholen

Ervaring met maatwerk oplossingen

Ons uitgangspunt is het creëren van een optimale omgeving voor effectief en inspirerend leren, passend bij de onderwijsinstelling en de gebruikers. Zo weten onze interieurbouwers talloze oplossingen op maat te maken.

Door de jaren heen hebben wij op verschillende onderwijsinstellingen maatwerk mogen leveren zoals:

  • Kasten en opbergruimte
  • Instructietafels voor docent en leerlingen
  • Speelhuisjes in diverse soorten en maten
  • Een legotafel voor op het leerplein
  • Keukens voor docentenkamers
  • Kinderpantry’s op lage hoogtes

 

Heb jij een specifieke wens die vraagt om een maatwerk oplossing? We denken graag met je mee hoe we een passend ontwerp kunnen realiseren dat aansluit op alle wensen en functionaliteiten. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Duurzame inrichting voor scholen

We vinden het belangrijk dat wij voor onze inrichtingselementen een lange levensduur kunnen garanderen, ook bij intensief gebruik op scholen. Daarom maken we de keuze voor meubels die ook na vele jaren van dagelijks gebruik functioneel zijn en in een goede staat blijven. 

Dit doen wij onder andere door uitsluitend samen te werken met fabrikanten en producenten die net als wij hoge eisen stellen aan de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. Daarbij houden we met ons ontwerp van de inrichting altijd rekening met de nieuwe digitale systemen en toekomstige ontwikkelingen van het onderwijs.

duurzame inrichting scholen

Deze scholen gingen jou voor

Schoolinrichting uitbesteden

Onze projectinrichters zijn experts op het gebied van inrichting van school- en universiteitsgebouwen. We dragen dan ook graag een steentje bij aan het onderwijs door leerlingen en docenten een gezonde leer- en werkomgeving te bieden.

Wanneer je de projectinrichting van scholen uitbesteedt aan Buss kun je rekenen op:

  • Een duurzame inrichting
  • Het centraal staan van jouw wensen en ideeën
  • Een ontwerp met oog voor functionaliteit en design
  • Ondersteuning bij het gehele proces; van ontwerp tot inhuizing van het meubilair

Wil jij ook een kwalitatief sterke inrichting die na vele jaren intensief gebruik nog steeds mee zal gaan? Schakel dan de projectinrichters van Buss in voor jouw nieuwe schoolinrichting.

Jouw school hier?