Projectinrichting
school inrichten

Basisscholen, middelbare scholen en universiteiten. Er zijn weinig ruimtes zo divers als die van onderwijsinstellingen! In deze ruimtes moeten ontwerp en functionaliteit samenkomen.

Het zijn ruimtes waar veel mensen tegelijk moeten bewegen, waar rust moet zijn om te leren, waar ontspannen kan worden en waar samengewerkt kan worden. Dit biedt een uitdaging bij de school inrichten, maar wij van Buss hebben jarenlange ervaring met de inrichting van scholen en al vele succesvolle projecten afgerond.

Selectie van school inrichtingen

Gomarus College Drachten

inrichting school van Gomarus college

CBS de Wegwijzer

CBS de Wegwijzer ontwerp Buss BV

CBS de Zonnewijzer

CBS de Zonnewijzer entree ontwerp Buss BV

Lauwers College Grijpskerk

Lauwers College Grijpskerk ontwerp Buss BV

Linde College Wolvega

Linde College Wolvega ontwerp Buss BV

Klaslokaal inrichten

Bij het klaslokaal inrichten is het belangrijk dat er goed nagedacht wordt over de indeling van de ruimte. Zo zijn er plekken nodig waar kan worden samengewerkt, waar geconcentreerd kan worden gewerkt, waar uitleg kan worden gegeven en waar iedereen het bord kan zien. Door te werken met afscheidingen en rustige materialen, wordt zo’n indeling gerealiseerd.

Niet alleen is dit belangrijk op basisscholen waar kinderen de hele dag in hetzelfde lokaal zitten. Ook op middelbare scholen en hogescholen is het belangrijk om goed na te denken over het klaslokaal inrichten.

Scholingsruimte Cirrus
CBS de Zonnewijzer entree ontwerp Buss BV

Kantines inrichten

De kantine is een ruimte waar veel mensen tegelijk samenkomen. Ze moeten hier makkelijk kunnen bewegen, zitten, eten en drinken. Dit zorgt voor de uitdagingen bij de kantine inrichten. Ook is de kantine vaak een grote open ruimte waar het galmt en daardoor rumoerig is. Voor een fijne pauze is het belangrijk dat het geluid niet zorgt voor overlast en dat iedereen een prettige plek kan vinden.

Door afscheidingen en verschillende opstellingen in de ruimte, wordt geluidsoverlast beperkt en wordt een fijne sfeer gecreëerd.

Bij Buss maken we niet alleen een ontwerp voor de kantine, maar kunnen we ook de kantine inrichten. We hebben een ruim assortiment met meubilair, zoals tafels, stoelen en banken. Ook kunnen we meubilair op maat maken, zoals de bar of kassa.

Loungeruimtes inrichten

Tijdens een lange dag op school even bijkomen in een heerlijke loungestoel of op een fijne bank in alle rust. Door een deel van de kantine of een andere ruimte te gebruiken als loungeruimte, wordt er een plek gecreëerd waar men samen kan komen om te ontspannen. We hebben verschillende loungemeubels in ons assortiment en kunnen deze ruimte optimaal inrichten.

Studieruimtes

Op school wordt er gestudeerd en samengewerkt. Om goed te kunnen werken op school, is het fijn als er rustige plekken zijn om samen te werken, maar ook om goed te concentreren.

Concentratiewerkplekken bieden de uitkomst voor docenten en studenten om in alle concentratie te kunnen leren en werken. Het grote voordeel van concentratiewerkplekken is dat dit modules zijn die in iedere ruimte geplaatst kunnen worden. Deze kunnen in de kantine, ontvangstruimte, hal of bibliotheek worden geplaatst. Er zijn concentratiewerkplekken met ruimte voor 1 persoon, maar ook met ruimte voor meerdere personen.

Lerarenkamers

Op school komen leraren samen om te werken, overleggen en te eten. Dit maakt de lerarenkamer een veelzijdige ruimte waar verschillend meubilair voor nodig is. (Vergader)tafels en stoelen, loungemeubilair en (concentratie)werkplekken.

Voor een optimale indeling van de lerarenkamer is een goed ontwerp essentieel. Wij ontwerpen en realiseren een lerarenkamer die geschikt is voor verschillende toepassingen.

Lauwers College Grijpskerk ontwerp Buss BV

Duurzame inrichting voor scholen

Het meubilair in klaslokalen, kantines en andere ruimtes op school, worden intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk dat de meubels die er geplaatst worden, bestand zijn tegen dit gebruik. Ook na vele jaren van dagelijks gebruik, moet de inrichting in goede staat zijn en altijd functioneel blijven. Daarom maken we de keuze voor meubels die een lange levensduur garanderen, ook bij intensief gebruik.

Lockers Gomarus College
CBS de Zonnewijzer ontwerp Buss BV

Onze projectinrichters zijn experts op het gbied van de inrichting van scholen en andere onderwijsinstellingen. We dragen ons steentje bij aan het onderwijs door leerlingen en docenten een gezonde leer- en werkomgeving te bieden.

Voor een kwalitatief sterke inrichting die na vele jaren intensief gebruik nog steeds meegaat, schakel je de projectinrichters van Buss in. Hoe kunnen wij jou helpen?

Download onze brochure "Hybride werken"

Hybride werken is tegenwoordig heel normaal. Je werkt gedeeltelijk thuis en op kantoor. Download hier onze gratis brochure om meer te weten te komen over Het Nieuwe Werken.