Opdrachtgever

Bytesnet Groningen B.V.

Opdracht

Interieurontwerp en inrichting complete bedrijfspand

Locatie

Groningen

Oppervlakte

1500 ㎡

Typologie

Kantoor

Progamma

Entree/kantoor/directiekamer
/vergaderzalen/auditorium/
portiersloge


Ontwerp & inrichting
Kantoor & auditorium Bytesnet Groningen

Previous
Next

Interieurontwerp en inrichting complete bedrijfspand

Bytesnet heeft samen met Team 4 Architecten het eerste en enige aardbevingsbestendige datacenter in Nederland gebouwd!

Bytesnet is een onafhankelijke Nederlandse aanbieder van datacenterdiensten in Groningen en Rotterdam. Met d’ROOT heeft het bedrijf een vernieuwend concept gerealiseerd dat veel meer biedt dan alleen de veilige en betrouwbare opslag van data en snelle verbindingen.

Het Datalab zal worden gebruikt door diverse kennis- en onderzoeksinstellingen en innovatieve bedrijven uit de regio. d’ROOT beschikt verder over faciliteiten voor high performance computing. Deze supercomputers met grote rekenkracht zijn bijvoorbeeld nodig voor wetenschappelijk onderzoek en de verwerking van big data.

De fysieke locaties zijn trendsettend. Vol passie spelen ze een ‘leading’ rol bij diverse innovatieve projecten. Bytesnet focust op duurzaam. In het datacenter en datalab d’ROOT komt 100% van de energie voort uit groene stroom. Duurzame energiebronnen als zonne- en windenergie vervangen fossiele brandstoffen.

Deze duurzaamheid hebben we ook in het interieur verwerkt. Mooie materialen in combinatie met moderne en duurzame producten. In het midden van de ruimte (begane grond) hebben we een opvallend auditorium geplaatst. Een echte eye- catcher! Op de eerste en tweede verdiepingen bevinden zich de kantoren.

Download onze brochure "Hybride werken"

Hybride werken is tegenwoordig heel normaal. Je werkt gedeeltelijk thuis en op kantoor. Download hier onze gratis brochure om meer te weten te komen over Het Nieuwe Werken.