Akoestiek op kantoor: oplossingen van Buss

Is de akoestiek op kantoor niet naar behoren? Bij Buss hebben we jarenlange ervaring met talloze akoestische oplossingen voor kantoor. Of het nu gaat om het toevoegen van geluiddempende panelen of andere accessoires. Wij hebben bij het inrichten van ruimtes oog voor een goede akoestiek, zonder dat dit de functionaliteiten van de ruimte in de weg gaat zitten. Benieuwd naar onze oplossingen? Lees hieronder verder of neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor een betere akoestiek op kantoor te bespreken.

De akoestiek van kantoor verbeteren

Een goede akoestiek op kantoor zorgt voor een fijne werkplek voor iedereen. Sterker nog, wanneer dit niet op orde is kan dit zelfs leiden tot allerlei fysieke klachten van werknemers, met ziekteverzuim als gevolg. Dit wilt u als werkgever natuurlijk voorkomen, door de kantoren op een juiste manier met oog voor akoestiek in te richten.

Het is natuurlijk logisch dat hoe meer mensen er in een ruimte aanwezig zijn, hoe meer geluid er te horen is. De één houdt een praatje met een collega, terwijl de ander geconcentreerd zijn werk probeert te doen en ergens anders gaat nog een telefoon over. Met diverse akoestische oplossingen op kantoor hoeft dit helemaal geen probleem te zijn!

Akoestiek op kantoor verbeteren kan zorgen voor:

  • Een verhoogde productiviteit van medewerkers
  • Een professionele en klantvriendelijke uitstraling
  • Verbeterd welzijn van medewerkers
  •  Kostenbesparing op bijvoorbeeld verzuim. 

Populaire akoestische oplossingen voor kantoor

Buss heeft al jarenlange ervaring met diverse soorten kantoorinrichting in Groningen en de rest van het land, waarbij wij altijd oog houden voor de inrichting met akoestische oplossingen. Hierbij maken wij veel gebruik van verschillende onderdelen.

Akoestische plafond- en wandpanelen

akoestische wandpanelen

Om geluidsweerkaatsingen van het plafond en wanden te verminderen maken wij vaak gebruik van geluiddempende panelen op kantoor. Deze elementen maken de galm van geluid een stuk minder, door het diffuus in de ruimte te verspreiden en niet direct terug te kaatsen. Tevens zorgt het toevoegen van deze wandpanelen op kantoor voor een moderne uitstraling. Afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren zijn er talloze uitvoeringen en afmetingen beschikbaar. Wij hebben een selectief aanbod van onze akoestische plafondpanelen of wandpanelen op de site, maar er zijn nog veel meer varianten mogelijk!

Losse scheidingswanden

akoestische scheidingswand

Als het toevoegen van deze geluiddempende panelen aan het plafond en/of de wanden niet voldoende is, wordt er ook vaak gekozen om losse akoestische kantoorwanden te plaatsen in de ruimte. Hiermee kunnen grote kantoortuinen worden opgebroken, waardoor geluidsgolven worden verkort. Deze scheidingswanden zorgen niet alleen voor een betere demping van geluid, maar ook voor meer sfeer in de ruimte! Hiermee kan er, zonder grote gevolgen voor de constructie van het kantoor, toch een geheel andere indeling gecreëerd worden.

geluiddempende panelen
akoestische oplossingen kantoor

Akoestisch meubilair

akoestische fauteuils kantoor

Naast deze losse onderdelen is er ook speciaal meubilair om de nagalm te beperken en omgevingsgeluid af te sluiten. Zo zijn er talloze akoestische fauteuils of banken beschikbaar die omgevingsgeluid beter kunnen afsluiten. Hierdoor kun je er gerust een telefoontje plegen of een korte meeting houden, zonder dat de rest van het kantoor hier last voor heeft. De geluiddempende stukken aan de zijkanten van dit meubilair zorgt er namelijk voor dat het geluid binnen het meubelstuk blijft en niet verder het kantoor door galmt.

Belcellen

akoestische belcel kantoor

Een akoestische belcel op kantoor is de ideale oplossing voor grotere en rumoerige ruimtes. In de belcellen kunnen werknemers in alle rust telefoneren, vergaderen of geconcentreerd werken. Deze cellen bevatten aan de binnenkant geluiddempende panelen en gelaagd glas, waardoor alle ruis van de kantoorruimte gefilterd wordt. Of je extra werkplekken wilt creëren voor één persoon of meerdere personen tegelijk.  

Algemene tips om de kantoor akoestiek te verbeteren

Vaak zorgen alle harde en vlakke materialen zoals glas, staal en beton voor een slechte akoestiek in de ruimte, doordat deze harde materialen geluid direct weerkaatsen. Ons advies is dus om dit altijd te combineren met andere materialen, die geluid beter kunnen absorberen. Denk aan:

  • Grote ruimtes opbreken: zorg voor voldoende vergaderruimtes, stilteplekken en scheiding tussen groepen mensen en/of teams.
  • Individuele verschillen bedienen: de één kan beter tegen omgevingsgeluid dan een ander, zorg dat voor alle behoeftes een fijne ruimte op kantoor is.
  • Lawaaibronnen bundelen: plaats de koffiemachine, printer en andere lawaaimakers allemaal op één plek, mogelijk zo ver mogelijk weg van werkplekken.
Huislijn Feltouch baffle akoestiek plafond 3

Laat jouw kantoor akoestisch inrichten door Buss

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en passende akoestische oplossingen voor jouw kantoor? Neem vrijblijvend contact met ons op! Of het nu gaat om een volledig nieuwe kantoorinrichting of slechts het verbeteren van de akoestiek in de ruimte, wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op via bijgevoegd contactformulier of bel direct naar 0594- 529 901. We gaan graag met je in gesprek over het verbeteren en bedenken van oplossingen voor de akoestiek op kantoor.