De werkwijze
van ieder interieurproject

Ieder bedrijf en elke organisatie is uniek. Daarom heeft ook elk interieurproject maatwerk nodig en voor het beste overzicht en resultaat, houden we onze werkwijze van zes fases aan.

kennismaking 2

1. De kennismaking voor het interieurproject

Hoe zit de vork in de steel?
Wij starten altijd met een kennismaking. Tijdens dit gesprek vertellen we wat over onszelf, wie we zijn, wat we doen en waarom we dit doet. We leren tijdens dit gesprek ook jouw onderneming kennen en horen graag welke wensen en behoeften er zijn met betrekking tot het interieurproject en onze dienstverlening.

Brainstormsessie Buss BV 2

2. Brainstormsessie voor interieur inrichting

Samen sparren over de opdracht
De tweede stap binnen onze werkwijze is het brainstormen. Tijdens deze sessie sparren we samen over de mogelijkheden voor het interieurproject en maken we het globale plan van aanpak inzichtelijk. Ook worden de wensen van de opdrachtgever tot en met de oplevering van het project vastgelegd.

Schetsontwerp 2

3. Het schetsontwerp van het interieurproject

De eerste conceptuitwerking
Voor ons is dit altijd een mooie maar ook spannende stap. Tijdens het schetsontwerp maken we namelijk een eerste vertaling van jouw wensen en ideeën naar een concrete conceptuitwerking. Dit doen we door bijvoorbeeld een vlekkenplan en een moodboard te creëren.

Voorlopig ontwerp 2

4. Het voorlopige ontwerp voor het interieurproject

Een concreet voorstel
Als de plannen uit de schetsontwerp-fase zijn goedgekeurd, werken we deze verder uit door middel van 2D- en 3D-visualisaties. Het resultaat is een ruimtelijk voorstel. Daarnaast doen we een voorstel voor de materialen en kleuren en maken we een kostenraming om te toetsen of het plan binnen budget valt.

Definitief ontwerp 2

5. Het definitieve ontwerp

Een gedetailleerd ontwerp
Wanneer het voorlopige voorstel volledig is goedgekeurd door de klant, starten we met het definitieve interieur ontwerp. In deze fase wordt het ontwerp tot in detail uitgewerkt en gepresenteerd aan de hand van visualisaties en een document. Ook bij deze fase wordt getoetst of het ontwerp binnen budget valt.

Uitvoeringsfase 2

6. De uitvoeringsfase van het interieurproject

Voor een succesvol eindresultaat
In de laatste fase van het project zorgen wij ervoor dat alle partijen die betrokken zijn bij de uitvoering weten wat ze moeten doen. Hiervoor leveren we de planning en de uitvoeringstekeningen aan en checken we of de werkzaamheden stroken met de ontwerpen. We zorgen er dus voor dat het budget en de planning bewaakt worden.