In onze organisatie hebben wij gezondheidsmanagement, welzijn en het welbehagen van onze medewerkers, onze klanten en de samenleving bovenaan staan. Naast deze drie gezondheidspijlers willen we ook de balans vinden tussen de drie belangrijke economische pijlers: Planet, People en Profit en zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Wil jij hier ook bij geholpen worden? Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een duurzame projectinrichting te bespreken.
Wij stellen aan onze fabrikanten en leveranciers hoge eisen met betrekking tot duurzaamheid, circulaire economie en social return. Onze doelstelling is om met fabrikanten/producenten samen te werken die met hun handelwijze met betrekking tot mvo aan alle gestelde eisen en normeringen voldoen. We zoeken onze leveranciers met zorg uit en verwachten van hen dat ze zich in ieder geval dienen te conformeren aan de wettelijke milieueisen en voldoen aan de ISO26000 richtlijn en onze houtleveranciers voeren het PEFC- en/of FSC-keurmerk.
Voor een duurzame toekomst zijn wij met ons pand aan de slag gegaan om het volledig energieneutraal te maken. Om inzicht te krijgen in ons verbruik, de verbeterpunten en hoe we de bedrijfsvoering daarop kunnen aanpassen, nemen we deel aan het Koploperproject.
>> Inmiddels hebben wij de gaskraan dichtgedraaid en verwarmen en koelen wij onze ruimtes met warmtepompen.
>> Alle kantoren, magazijnen en de buitenarmaturen zijn voorzien van LED-lichtbronnen.
>> In 2022 is ons pand volledig geïsoleerd en ook nog eens voorzien van 300 zonnepanelen, om volledig zelf-supporting te zijn.
Als resultaat van de vele werkzaamheden inzake verduurzaming, zijn wij er trots op dat onze eigen organisatie is onderscheiden door Ecovadis met een zilveren medaille op het gebied van duurzaamheid.
Wij hebben een circulaire economie hoog in het vaandel staan. We werken zoveel mogelijk samen met fabrikanten met een circulaire bedrijfsvoering, zoals het werken met gerecyclede materialen en een terugnamegarantie van het meubilair aan het einde van de looptijd. In het kader van gerecyclede materialen hebben we in ons assortiment onder andere vergader- en kantinestoelen gemaakt van gerecyclede PET-flessen of 100% gerecycled huishoudelijk afval, akoestische schermen en roomdividers vervaardigd van vervezelde spijkerbroeken, tapijt gemaakt van oud tapijt of oude visnetten en zitelementen gemaakt van afgedankte olievaten.
We zien oud meubilair niet als een afgedankt product, maar als belangrijk ingrediënt voor een nieuw product. Zo hebben we in ons pand een aparte afdeling met tweedehands meubilair en samengesteld meubilair. Op een creatieve manier worden diverse oude meubelonderdelen weer verwerkt tot een uniek meubelstuk.
Meubilair dat hergebruikt wordt in de nieuwe inrichting, laten we zoveel mogelijk opknappen in een sociale werkplaats, zoals Novatec. Dit doen we om onze medemens met afstand tot de arbeidsmarkt erbij te betrekken.
Als we restmaterialen overhouden, zoals oude tafelbladen, hout uit onze werkplaats of oude pallets, leveren we deze aan bij een sociale werkvoorziening. Hier krijgen mensen met een arbeidsbeperking de mogelijkheid om van oude materialen weer iets bruikbaars te fabriceren.
In het kader van gezondheidsmanagement en zorg voor onze medemens, promoten en begeleiden we al jaren het dynamisch werken binnen onze eigen organisatie en bij onze klanten. Onze medewerkers hebben allemaal elektrisch verstelbare zit-sta werkplekken, waardoor men op elk gewenst moment van werkhouding kan veranderen. Op deze manier blijven mensen gezonder, productiever en nemen fysieke klachten af.
Ons motto is: staand werken zien wij zitten!