Jouw organisatie klaar voor
hybride werken

Tijdens de coronapandemie zijn we massaal gaan thuiswerken. Velen van ons vonden dat in de eerste weken (of zelfs maanden) heerlijk. De mogelijkheid om ongestoord te kunnen werken en geen reistijd of files waren voor velen een fijne afwisseling. Maar naarmate de tijd verstreek, begon men de gezelligheid van kantoor toch te missen. Omdat ook de voordelen van thuiswerken niet onopgemerkt zijn gebleven, is er nu hybride werken. Een combinatie van thuiswerk en werken op kantoor.

Online video conference, social distancing, webinar meeting. Team of multiethnic business people

Wat is hybride werken?

Hybride werken betekent flexibiliteit in de locatie van werken. Dit bestaat uit structureel thuiswerken, maar dan wel een deel van de tijd. Het andere deel van de tijd vindt op kantoor plaats. Hier gaan we naartoe om te overleggen, om de relaties met collega’s te onderhouden en om deels te werken. Om deze reden worden kantoren omgebouwd tot ruimtes die dienen als sociale ontmoetingsplekken, open kantoortuinen voor werken met overleg en stiltewerkplekken waarin men geconcentreerd kan werken.

De thuiswerkplek is helemaal uitgerust als ergonomische werkplek met een zit-sta bureau en een ergonomische bureaustoel. Ook op het gebied van IT en telefonie werkt het op deze werkplek net zo goed als op het kantoor ‘van vroeger’.

In essentie geeft hybride werken de medewerker de vrijheid om altijd en overal ergonomisch te werken.

Teamoverleg Buss b.v.

De voordelen van hybride werken

Hybride werken zorgt voor een goede combinatie van thuiswerken en op kantoor werken:

  • Meer werkplezier: Werknemers waarderen het om hun werk naar eigen inzicht te kunnen combineren met de privé-situatie. Men gaat veel effectiever met tijd om; ellenlange vergaderingen worden vervangen door korte meetings, reistijd valt weg en er is een hogere concentratie bij thuiswerken. Over het algemeen leidt hybride werken tot meer verantwoordelijkheid en zitten medewerkers beter in hun vel.
  • Hogere productiviteit: Werknemers zijn een stuk productiever en kunnen geconcentreerder werken. Er zijn dan geen onaangekondigde bezoekjes, geen gesprekjes tussendoor en lawaai van andere mensen. Daarnaast worden de werkomgevingen aangepast op de werkzaamheden en is er voor iedere werkzaamheid een geschikte omgeving, thuis en op kantoor.
  • Bijdrage aan een duurzame maatschappij: Werknemers hoeven niet meer iedere dag in de auto naar het werk, dit zorgt er ook voor dat ze minder in de file staan. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee en de energie van de werknemer. Deze sluit een werkdag zo minder vermoeid af. Daarnaast heeft hybride werken ook een positieve invloed op het energieverbruik in kantoren.

Wat betekent hybride werken voor het kantoor?

Elkaar ontmoeten en samenwerken zijn belangrijke aspecten van het nieuwe kantoor. Het is een omgeving waar overleggen, brainstormen, samenwerken en ontspanning mogelijk is.

Dit ‘ontmoetingskantoor’ bestaat uit flexibele, dynamische werkplekken, heeft verschillende ontmoetingsplekken voor team- en projectbijeenkomsten en werkplekken voor concentratie.

Het belangrijke aspect van het nieuwe kantoor is dat er verschillende werkomgevingen geboden worden die passen bij verschillende werkzaamheden.

De drie thema’s
De werkomgevingen in het nieuwe kantoor zijn onder te verdelen in drie thema’s.

Ontmoeten en bijpraten

Deze werkomgeving vind je terug in bepaalde zones zoals de centrale hal, de koffiecorner en andere hospitalityruimtes. Deze omgeving is perfect voor het sociale aspect van werken. Contact met collega’s, klanten en anderen in een informele setting.

Open kantoorruimtes

In veel huidige kantoren zien we de open kantoorruimtes steeds meer terug. Dit is de plek voor routinewerk, informeel overleg met collega’s en semi-geconcentreerd werk. Toch zal de open kantoorruimte steeds meer plaatsmaken voor vergader-, project- en stilteruimtes.

Rust in de ruimte

Deze werkomgeving is er speciaal voor geconcentreerd werken. Dit kan een klein kantoor zijn, een stilteruimte met een paar collega’s of een akoestische werkplek waar de werknemer in alle rust kan werken.

• De thuiswerkplek wordt een volwaardige ergonomische werkplek waar ook de IT op orde is.

• Het kantoor is de ideale omgeving om te overleggen en sociale contacten te onderhouden.

• Op kantoor zijn ook ruimtes om in alle rust individueel te werken, bijvoorbeeld in akoestische werkplekken.

Maatwerk oplossing voor hybride werken

Hoe helpen we jou met het faciliteren van hybride werken? Het begint met een goed plan. We luisteren naar jouw wensen en bedenken op basis daarvan een plan. Dit werken we uit in 3D-visualisaties (lees meer over maatwerk interieur). We zorgen altijd voor werkplekken en -omgevingen die voldoen aan de Arbowet). Door bij de inrichting na te denken over ergonomische oplossingen waarbij we aandacht hebben voor de akoestiek en gezondheid van alle medewerkers. Ook kiezen we waar mogelijk voor circulair inrichten. Dit is een duurzame oplossing omdat kantoormeubelen worden hergebruikt (lees meer over circulaire kantoorinrichting). Neem contact op met Buss Ontwerp & inrichting voor meer informatie over wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Buss bestaat 25 jaar!

Hoera, Buss bestaat 25 jaar! Dit vieren we dit hele jaar met leuke acties.
Houd hiervoor onze website en social media in de gaten!

Nieuwsgierig? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak bij u of in de showroom bij Buss om verder kennis te maken.