Hybride werken
Is jouw organisatie klaar voor Het Nieuwe Werken?

Hybride is Het Nieuwe Werken en tegenwoordig heel normaal. Je werkt gedeeltelijk thuis en op kantoor. Veel werknemers wilden dit eerder al, echter heeft de Covid-19-pandemie dit sneller tot het nieuwe normaal gemaakt. Maar is hybride werken echt zo heilig? Ja en nee.

Wanneer je op kantoor werkt, heb je contact met je collega’s. Hierdoor zullen bepaalde werkzaamheden op kantoor iets gemakkelijker gaan en je hebt even een andere omgeving. Ook thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Zo heb je je eigen plekje, word je minder snel gestoord en hoef je niet te reizen. Hybride werken is daarmee een blijvertje. 

Inhoudsopgave

Wat zijn de voordelen van hybride werken?

Verhoog werkgeluk, productiviteit en duurzaamheid

Hybride werken vraagt om een digitale aanpak en is daardoor niet voor alle bedrijven weggelegd. Het werkt voornamelijk bij bedrijven die hun digitale systemen op orde hebben. Vanaf de digitalisering zie je dat meer mensen hybride willen werken en dit ook als positief ervaren. Dit kan voor zowel de werkgever als werknemer kansen bieden.

Werkgeluk in je bedrijf

Vinden van geschikt personeel is tegenwoordig steeds moeilijker. Om de huidige medewerkers te behouden, moet je ze goede arbeidsvoorwaarden kunnen bieden.

Privétijd krijgt een steeds prominentere plek binnen het leven en daarmee verdwijnt werk naar een lagere positie op de prioriteitenlijst. Jouw medewerkers zullen het dus zeker waarderen als je ze een flexibele werkplek biedt waarbij ze hun werktijden naar eigen inzicht kunnen invullen.

Doordat je medewerkers meer verantwoordelijkheid geeft, zullen ze effectiever met hun tijd omgaan. Overdag houden ze misschien vrij om de boodschappen te doen en kinderen van school te halen en plannen hun werk in op een moment dat het goed uitkomt, zoals in de ochtend of de avond. 

Hybride werken zorgt voor minder of geen reistijd, een hogere productiviteit en meer concentratie. De combinatie van het thuiswerken en het werken op kantoor, zorgt ervoor dat medewerkers beter in hun vel zitten en het gevoel hebben dat ze meer controle en verantwoordelijkheid hebben over hun werkzaamheden. 

Hogere productiviteit bij hybride werken

Het nadeel van de kantoortuin wordt steeds duidelijker. Zeker nu velen lange tijd thuis hebben gezeten, blijkt het concentreren in een rumoerige kantoortuin, niet de manier om productief te kunnen werken. 

Naast de verschillende oplossingen om de akoestiek in kantoortuinen te verbeteren en het creëren van concentratiewerkplekken, biedt Het Nieuwe Werken met flexibele werkplekken ook een goede oplossing. 

In een rustige omgeving thuis worden medewerkers minder snel gestoord of afgeleid door bezoek van klanten, overleggen en geluid van bellende collega’s. Hierdoor verbetert de kwaliteit en de kwantiteit van het werk.

Wel zo duurzaam

Het Nieuwe Werken is duurzaam. Niet alleen is het beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Met de huidige brandstofprijzen is het voor werknemers duur om de auto te gebruiken. Reiskostenvergoeding is in veel gevallen niet meer kostendekkend. 
Het verminderen van reistijd is ook een duurzame oplossing voor de energie van medewerkers. Lang in de auto zitten, in de file staan of manoeuvreren tussen druk verkeer, kost veel energie. Zeker na een vermoeiende werkdag, kan reizen veel energie kosten. Door het verminderen van de reistijd, hebben medewerkers meer energie en starten ze de volgende dag weer fris en fruitig! 

Hybride werken is kostenbesparend

Hybride werken levert veel op, maar bespaart ook veel. Niet alleen bespaart het reistijd en reiskostenvergoeding. Doordat er minder kantoorruimte nodig is, kan er een kleiner kantoor gezocht worden met een lagere huur. Het kantoor hoeft minder vaak verwarmd te worden en de verlichting staat minder vaak aan. Dit levert een besparing op de energiekosten.

De thuiswerkplek voor hybride werken

Creëer een goede thuiswerkplek

Hybride werken vraagt om een goede thuiswerkplek. De vakbond CNV geeft aan dat 50% van de medewerkers fysieke klachten, zoals rug-, nek-, schouder- en armklachten heeft. Wanneer je Het Nieuwe Werken wilt invoeren is een goede thuiswerkplek dus essentieel. 

Om lichamelijke klachten te voorkomen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan ergonomie. Met een gezonde zithouding worden veel fysieke klachten voorkomen. Als oplossing kun je denken aan een ergonomisch bureau met een zit-sta-functie en een ergonomische bureaustoel die je volledig naar wens kan aanpassen voor de juiste werkhouding. Met deze combinatie kun je dus staand en zittend werken. Deze afwisseling zorgt dat je voldoende beweging krijgt en minder kans hebt op fysieke klachten. 

De digitale thuiswerkplek voor hybride werken

Om hybride te kunnen werken heb je niet alleen een goede thuiswerkplek nodig. Je hebt ook de digitale tools nodig en een betrouwbare internetverbinding. Je kunt hierbij denken aan een goede webcam die op ooghoogte is gemonteerd en een headset met microfoon om je goed verstaanbaar te maken.

Verder heb je een platform nodig waarmee je met elkaar kunt samenwerken zoals Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. De keuze is afhankelijk van wat je er mee wilt doen. Wil je videobellen, documenten delen of samenwerken in één document? Ook het aantal mensen waarmee je wilt samenwerken is een belangrijke factor voor welk platform je wilt gebruiken.

Wil je een goede werkplek voor hybride werken samenstellen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Hybride werken op kantoor

Creëer een inspirerende ontmoetingsruimte

In plaats van een riante kantoortuin, worden kantoren ingericht als ontmoetingsruimte. Medewerkers komen een aantal dagen per week op kantoor. Dit doen ze vooral om vergaderingen te houden met collega’s, om klanten te ontmoeten of omdat ze even behoefte hebben aan een andere omgeving.

Creëer inspirerende ontmoetingsruimten

Wanneer je als organisatie hybride werkt, is een inspirerende ontmoetingsruimte enorm belangrijk. Er worden plekken gecreëerd waar collega’s kunnen samenkomen, een project kunnen bespreken of een klant kunnen ontmoeten. Voor de verschillende soorten van samenkomen, zijn ook verschillende ontmoetingsruimten nodig. Je kunt denken aan zithoeken, loungegedeeltes, speciale ruimtes om te brainstormen en vergaderruimtes voor formele vergaderingen.

Digitaal samenwerken

Omdat je met hybride werken niet meer allemaal samenkomt op kantoor om te werken, zal de communicatie op een andere manier verlopen en heb je systemen nodig om dit te realiseren. Je kunt hierbij denken aan videoconferentieapparatuur. Zo kun je snel en eenvoudig personen betrekken bij digitale vergaderingen en meetings. 
En wat dacht je van een digitaal reserveringssysteem voor ruimtes. Zo kunnen medewerkers op afstand ruimtes reserveren en checken of er nog voldoende ruimte is. 

Met hybride werken werk je gedeeltelijk thuis en op kantoor. Tijdens de Covid-19-pandemie van 2020-2022 is dit Het Nieuwe Werken geworden. Hybride werken zorgt voor een betere productiviteit, is een duurzame oplossing, verlaagt kosten en is beter voor het milieu.

Maatwerk oplossing voor hybride werken

Hoe helpen we jou met het faciliteren van hybride werken? Het begint met een goed plan. We luisteren naar jouw wensen en bedenken op basis daarvan een plan. Dit werken we uit in 3D-visualisaties (lees meer over maatwerk interieur). We zorgen altijd voor werkplekken die voldoen aan de Arbowet. We denken bij de inrichting van ergonomische oplossingen ook na over een goede akoestiek en hebben aandacht voor de gezondheid van medewerkers. Ook kiezen we waar mogelijk voor een circulaire inrichting. Dit is een duurzame oplossing, omdat kantoormeubelen worden hergebruikt (lees meer over circulaire kantoorinrichting). Neem contact op met Buss Ontwerp & inrichting voor meer informatie over wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Download onze brochure "Hybride werken"

Hybride werken is tegenwoordig heel normaal. Je werkt gedeeltelijk thuis en op kantoor. Download hier onze gratis brochure om meer te weten te komen over Het Nieuwe Werken.