Circulair inrichten

Ben jij geïnteresseerd in circulair inrichten? Buss biedt jou de mogelijkheid om te kunnen kiezen voor een duurzame en circulaire manier van inrichten. Hierbij kunnen we jou volledig ontzorgen in een duurzame oplossing voor overtollig kantoormeubilair, het hergebruik van producten en grondstoffen of een volledig circulair ontworpen inrichting. Zoek jij een partij voor het circulair inrichten van een kantoor, onderwijsinstelling of zorgomgeving? Lees hier meer over onze werkwijze of neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is circulair inrichten?

Het circulair inrichten van een omgeving houdt in dat er op een nieuwe manier wordt omgegaan met gebruikte producten en materialen. Hoe kunnen we hergebruik van producten en grondstoffen maximaliseren en de waardevermindering hiervan minimaliseren? Dát is de filosofie van een circulaire economie die wij graag toepassen op jouw nieuwe inrichting, van kantoorinrichting tot het inrichten van scholen of zorgorganisaties.

Wij zien oud meubilair niet als een afgedankt product, maar als een belangrijk ingrediënt voor iets nieuws. Wanneer we jouw kantoor of andere ruimte op een circulaire manier gaan inrichten, streven we zoveel mogelijk naar hergebruik en reparatiemogelijkheden van het meubilair, om het hiermee een tweede leven te geven. Zo proberen we de druk op het milieu zo min mogelijk te maken.

Onze visie & motivatie voor een circulaire inrichting

Bij Buss staat het welzijn en welbehagen van onze medewerkers, klanten en de samenleving bovenaan. Daarom pakken wij middels MVO bewust onze verantwoordelijkheden om de balans tussen mens, milieu en winst zo gezond mogelijk te houden.

Dit doen wij niet alleen door een circulaire inrichting te realiseren voor onze klanten, maar ook voor ons eigen kantoor! Zo is ons pand sinds 2022 volledig energieneutraal. Alle kantoren, magazijnen en buitenarmaturen zijn voorzien van LED verlichting, het pand is volledig gasloos en we verwarmen en koelen onze ruimtes met warmtepompen. Ook is ons dak voorzien van ruim 300 zonnepanelen en is het gehele kantoor geïsoleerd. En door een circulaire meubilering te faciliteren, hopen wij onze opdrachtgevers hier ook mee te inspireren.

Image e1676981691160
Verduurzaming Buss Ontwerp inrichting Foto 6
Vergaderruimte Innax
Verduurzaming Buss

Zo kan jij het bestaande meubilair hergebruiken

Het principe van circulair inrichten begint bij het hergebruik van grondstoffen. Voor het hergebruik van bestaand meubilair bieden wij verschillende mogelijkheden, waarin we jou volledig kunnen ontzorgen.

Wij zorgen dat al het meubilair door ons eigen personeel wordt opgehaald, waarbij wij ervoor zorgdragen dat zowel het meubilair als de ruimte waar het weggehaald wordt minimale kans heeft op beschadigingen. Hierna gaan we in ons magazijn ieder meubelstuk bekijken, zo nodig demonteren en beoordelen op welke manier dit een tweede leven kan krijgen.

In opdracht van de klant zullen we, als dit mogelijk is, het bestaande meubelstuk aanpassen tot het gewenste resultaat. Als meubilair is nagekeken en geschikt is voor hergebruik, kan dit vanuit onze tweedehands ruimte binnen 24 uur getransporteerd worden naar een andere locatie.

Re-Use

Maatwerk meubels

Als meubilair na een grondige inspectiebeurt voldoet aan de gestelde eisen, zetten we dit weer opnieuw in de markt. De ene keer is dit het gehele meubelstuk, de andere keer kunnen we alleen onderdelen hergebruiken. Soms kunnen gedemonteerde onderdelen weer gebruikt worden om ander meubilair compleet te maken. Zo kunnen we zoveel mogelijk hergebruiken.

Re-Design

interior designer working with palette closeup

Ons pand heeft een aparte afdeling met tweedehands en samengesteld meubilair. Regelmatig worden er oude meubelonderdelen of afvalproducten verwerkt tot een uniek meubelstuk! Al deze werkzaamheden worden voor een deel uitgevoerd door onze eigen interieurbouwers in Groningen. Specialistische werkzaamheden zoals het (her) stofferen van bekleding wordt uitbesteed aan specialisten.

Recycle

Tropiqua 006 kisten maatwerk Buss

Als kantoormeubilair niet meer in aanmerking komt voor hergebruik, wordt het door ons gedemonteerd om alle materialen in schone afvalstromen te scheiden. Hierdoor kunnen de grondstoffen gerecycled worden tot nieuwe producten. Denk aan stalen onderstellen van bureaus die door de staalbewerker worden omgesmolten tot nieuwe grondstoffen.

Vertrouwde samenwerking met fabrikanten en importeurs

Naast onze eigen bijdrage aan dit proces werken we ook veel samen met diverse fabrikanten en importeurs via wie wij circulaire producten aanbieden. Zo kunnen we onze klanten in een breed scala aan wensen en behoeften voorzien.

Geef dus vooral jouw voorkeuren bij ons door, zodat wij gericht op jacht kunnen naar een passend resultaat voor jou! Iedere opdracht is bij ons weer maatwerk om zo het beste resultaat en 100% klanttevredenheid te kunnen realiseren.

Waarom kiezen voor circulair inrichten?

De behoefte voor een effectief, beter en efficiënt economisch systeem wordt bij veel partijen steeds groter. Grondstoffen raken op, waardoor er geweken moet worden naar een beter en houdbaar alternatief om erger te voorkomen. De belangrijkste redenen waarom bedrijven de overstap maken naar een circulaire inrichting zijn:

  • Bijdrage aan duurzaamheid en milieubewustzijn
  • Kostenbesparing op de lange termijn
  • Niet meer afhankelijk van mogelijke tekorten of prijsstijgingen
  • Verbeterd imago, met mogelijke toegang tot nieuwe markten en kansen
  • Het bevordert innovatie in productontwerp en procesefficiëntie
circulair inrichten

Kies voor een circulaire projectinrichting van Buss

Spreekt deze ontwerpvisie jou aan? En ben je nieuwsgierig wat onze projectinrichters uit Groningen voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op  via het contactformulier of bel direct naar 0594 52 99 01 om de mogelijkheden voor jouw kantoor, zorgorganisatie, school, kantine of horecaonderneming te bespreken. Wij kunnen alle soorten ruimtes circulair inrichten!